zsaluzia tisztítás

A zsaluziákról általánosságban kijelenthető, hogy nem igényelnek karbantartást, jó ár-érték arányuk mellé ugyanis olyan magas minőség is társul, ami rendeltetésszerű használat mellett hosszú évekig, sőt bizonyos esetekben évtizedekig megőrzi nekünk a kérdéses árnyékoló épségét. A körültekintő használat azonban önmagában nem minden, hiszen a rendszeres tisztítás legalább olyan fontos ahhoz, hogy modern kültéri árnyékolóink hosszabb távon is kényelmünket szolgálják. Hogy miért?

Tisztítás nélkül gyakoribb a meghibásodás!

A kültéri árnyékolók egyik nagy negatívuma – ha nevezhetjük ezt annak –, hogy odakint nem tudjuk megvédeni őket például az utcáról érkező kosztól, ami egy forgalmas út mellett rengeteg lerakódó port és kormot jelent. Ezek bár ránézésre kisebb-nagyobb mértékű elszíneződésnek tekinthetők, azonban gyakorlatilag apró szemcsékről beszélünk, melyek a mozgó alkatrészekbe kerülve feltorlódhatnak, és a legkülönfélébb meghibásodásokat eredményezhetik. Először például csak akadozott, problémás mozgatást, majd később ennek teljes meghiúsulását, a folyamatos súrlódásból kifolyólag pedig bizonyos alkatrészek végérvényes sérülését.Mindez különösen valós probléma abban az esetben, ha a zsaluzia lamelláit gyakran mozgatjuk, hiszen ilyenkor a lerakódott szemcsék többet mozognak, nagyobb mennyiségben kerülnek a mobilis részekhez. Tisztítás nélkül tehát árnyékolónk meghibásodása előbb bekövetkezik, de ugyanez mondható el akkor is, ha például rosszul telepítették a terméket, esetleg működtetése nem rendeltetésszerűen történik.

Zsaluzia tisztítás az alábbiak szerint történik.

12 méter magasságig karbonszálas botok segítségével,a talajról tisztítjuk a felületet deionizált vízzel,amely a legtisztább víz azaz cseppmentesen szárad és hatékonyabb a tisztítóereje.Magasabb épületeknél ipari alpintecnika alkalmazásával végezhető el a tisztítás.

ipari alpintechnika,ablaktisztítás,homlokzat tisztítás,takarítás