Szőnyegtisztítás

Minden háztartásban, szállodában, irodában, és különböző épületekben találhatóak szőnyegek, és bútorkárpitok, melyek évi 1-2 alkalommal mélytisztitást igényelnek a beleágyazódott por, különféle szennyeződések, illetve kellemetlen szagok eltávolítása érdekében.

Szolgáltatásunk ez ügyben nyújt megoldást önöknek, akár magánszemélyek, akár közületek.

Szőnyegtisztítás áraink:

Ülőgarnitúrák, kétszemélyes elemenként 2500 Ft

Fekvőhelyek, személyenként 2000 Ft

Szőnyegtisztítás 400 Ft/m2

100 m2-t meghaladó egyterű helység esetén (konferencia terem, GYM, iroda) 200 Ft/m2

 

Szállodáknak, irodáknak, nagyobb társasházaknak, amennyiben megrendelik rendszeres ablaktisztítási szolgáltatásunk, évi 1 alkalommal ingyenesen tisztítjuk összes kárpit- és szőnyegfelületeit.

 

A PORATKA

A poratka szabad szemmel nem látható ízeltlábú.
Gyakran a poratka ürüléke felelõs az álmatlanságért, a fejfájásért, pattanásos vagy a ráncos arcbőrért is
Az atkamentesítés az egyetlen eredményes megoldás!
Kutatások igazolják, hogy valójában a háziporban levő atka ürüléke, amely egy erősen irritáló fehérjét tartalmaz, váltja ki az allergizáló reakciót.
A poratka, mint ízeltlábú, igen népes családba tartozik, s legalább negyven közelebbi rokona van. Allergológiai szempontból két atkafélének van jelentősége, a valódi házipor atkának és a lisztatkának.
A poratka élettartama meglehetősen rövid: általában 2-3 hónapig él. Viszont folyamatosan gondoskodik a bőséges utánpótlásról.
A nőstények 40-50 tojást raknak le, a tojásból kb. 20 nap alatt lesznek kifejlett példányok.
Megdöbbentő adat, hogy 1 gramm házipor 15 ezer atkát tartalmazhat. Az atka elsősorban a matracokban, a kárpitban és a szőnyegben található meg.

Tápanyagforrása az emberi hámszövet, a köröm, a szőr, de ugyanúgy kedveli az állati szőröket és tollakat is.
Sőt, az atka táplálkozásához (emésztéséhez) szükségesek apró, mikroszkopikus méretű gombák, melyek szintén okozhatják a problémát.
Egy ember is bőséges élelemforrása lehet az atkáknak, hát még egy család, hiszen az ember naponta 1-2 gramm hámot veszít a bőréről. Ami irdatlan mennyiségű atkának biztosít élelmet.
Egy új matracban négy hónapon belül megtelepszenek.
Ezért fontos az atkamentesítés, hogy gondtalan és kellemesebb legyen a pihenés!!
Természetesen van összefüggés a tisztaság és az atkák mennyisége között, és biztos, hogy Ön is mindent megtesz annak érdekében, hogy alaposan kiporszívózzon.
Azonban, hagyományos porszívózásnál az atkák, ürülékük, és a szintén mikroszkopikus gombák 60-70 százaléka bennmarad a szőnyegben, kárpitban, ezen felül a porszívó munka közben ezeket az allergéneket újra szétfújja a helyiség levegőjében , a rácsos szerkezetű szűrőinek és porzsákjának köszönhetően.
Tehát, hogy "alapos" porszívózással vagy kémiai kezeléssel megszüntethetõ a probléma. Hát? Ma már ahogy arról korábban írtunk , hogy az allergiát, asztmát és nem mellékesen a zárt helyiségben kialakult kellemetlen szagot elsősorban az atka széklete okozza, amely láthatatlan apró szemcséjű porként száll a helyiségek levegőjében. És a rácsos szerkezetű szűrők nem fogják meg. Nem elég tehát az atkákat eltávolítani, hanem a székletet is el kell távolítani...