napelem park tisztítás

Napelem tisztítás vegyszermentesen, tökéletesen tiszta ozmózis vízzel

 


Napelem tisztító rendszer.

 

Adott a csapvíz, ami áthalad egy fordított 
ozmozison,majd ioncserélődik, ami TDS 0,00-s vizet eredményez
(cseppmentesen szárad).

Az ozmózis víz nem más, mint ásványi anyagoktól, fémektől, baktériumoktól és algáktól mentes víz.Ezért ez a víz rendkívüli tisztító erővel bír minden felületen illeteve könnyebben magához tudja kötni a szennyeződéseket.Ennek a víznek köszönhetően antisztítikus bevonat képződik,így később fog koszolódni.

 

 

 

Ez belekerül egy 1000 l-es tartályba, ami furgonokba van szerelve.Az adott helyszínre érkezve ez szolgáltatja a vizet egy 6 bar nyomású pumpa segítségével a 20 m-es magasságot is elérö speciális.carbonszálas teleszkópos botokba melyek végén ablaktisztító kefe
 helyezkedik el.E technológiának köszönhetően gyorsan, biztonságosan, környezetbarát módon végezhető el a tisztítás alpinisták,emelőkosár mellőzésével,ami anyagi megtakarítást eredményez.Ezzel a módszerrel könnyedén,és kedvező áron elvégezhetőek ,a különböző

 felületek tisztításai.

 

 

 Miért fontos a napelem tisztítás?

 

A napelemek hasonlóan az üvegfelületekhez, porosodnak, megtapadnak a felületükön a levegőben szálló apró szemcsék. Ez csökkenti a napelemek teljesítményét, minél hosszabb ideig koszosak és porosak, annál több a termeléskiesés. Szerencsére az eső és a szél nagyrészt tisztítja a napelemeket, azonban minél alacsonyabb a napelemek dőlésszöge, annál kevésbé öntisztulóak a napelemek.

 

Mikor kell napelem tisztítás?

 

A napelemek üvegfelületén mindig láthatóak apró porszemcsék megtapadva, azonban ez még nem jelenti azt, hogy azonnal tisztítani kell. A tisztítás akkor indokolt, ha szemmel láthatóan vastagon koszos a napelem, olyan szennyeződések találhatóak, amelyek egyáltalán nem engedik át a napfényt (pl. madárürülék) illetve az energiatermelésben látható a csökkenés (hasonló időszakkal összehasonlítva).

 

 

Hogyan kell tisztítani a napelemeket?

 

A vízhálózatban szinte mindenhol kemény a víz, sok benne az oldott ásványi anyag tartalom. Az oldott ásványi anyagok száradáskor kicsapódnak a felületekre, így mosás után a por helyett az odaszáradt vízkő okoz termeléskiesést. A napelemeket tisztított lágy vízzel kell tisztítani, mely hozzáadott tisztítószer nélkül is tökéletes tisztaságot eredményez. A megtisztított, algáktól, baktériumoktól és ásványi anyagoktól mentes víz azonnal megköti a különböző szennyezőanyagokat. A napelem tisztítás után teljesen cseppmentesen szárad és eltűnik a felületről.

 

A napelemek általában a tetőn találhatóak, ezért a napelem tisztításhoz speciális eszközök szükségesek. Az általunk használt eszköz minden igényt kielégítő, csúcskategóriás napelem tisztító gép.